Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2023 21:32 - ТАРТАРИЯ - една страна, за която не е прието да се говори много-много
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4904 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 02.03.2023 22:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЗА ТАРТАРИЯ

  Материалите за Тартария са няколко:
  1) артефакти, които директно показват съществуването на империята на Тартария, състояща се от няколко царства (ханства), главно на територията на бъдещата Руска империя.

  2) логически предположения, които изграждат паралелна версия на новата история на света, основана на неочевидни факти.

  3) нов епос - представяне на известни преди това истории и легенди в нов прочит, без позоваване на източници на информация (откъде са взети всички тези подробности, не е посочено).

  1) Артефакти: в допълнение към най-лесните за разбиране карти и атласи, има и други препратки към тази мистериозна страна:

  - Джакомо Пучини "Принцеса Турандот" (бащата на главния герой е сваленият крал на Тартария)
  - Уилям Шекспир "Макбет" (в сцената с вещици)
  - Мери Шели "Франкенщайн" (докторът преследва чудовище сред дивите простори на Тартария и Русия),
  - Чарлз Дикенс "Големи надежди" (героинята е сравнена с Тартарин заради характера й),
  - Робърт Браунинг „Хамилтън Pied Piper“ (свирачът говори за работата, извършена за краля на Тартария),
  - Джефри Чосър "Кентърбърийски разкази" (в текста дава информация за кралския двор на Тартария)
  - добре известни произведения, уважавани автори, нали?

  Споменаванията на Тартария, под една или друга форма се срещат до 18 век, след което изчезват, като махване с вълшебна пръчица.

  Тартария е описана като "огромна империя, несравнима с никоя страна" в следните енциклопедии:

image
  "Британика", том 1 (1771),
  испанска и френска "Световна география" (1676),
  Енциклопедия на науките и изкуствата (Лондон, 1764 г.) на Дионисий Петролий (френски йезуит);
  както и в атласи:
  на Меркатор Хондиус (1604 г.),
  на Абрахам Артелиус (първият географски атлас в света, 1570 г.), на Гийом дьо Лил и други холандски и английски карти и атласи - има стотици от тях, не можете да ги изброите всички...

image
  Особено внимание заслужава „Карта на Русия, Московия и ТАРТАРИЯ“ (Имената на държавите са ИЗПИСАНИ ОТДЕЛНО) от Антъни Дженкинс, който е бил посланик на Англия в Московия от 1557 г.
  и "Рисувателната книга на Сибир" от Семьон Ремезов (1700).


image

  Какви други документални доказателства има за съществуването на огромна и многонационална империя, разпростряла се в пространствата на Евразия? Друга голяма група от ясни доказателства са ГЕРБОВЕТЕ И ЗНАМЕНАТА НА ТАРТАРИЯ.

image
  В много "Събрания на военноморските знамена на страните по света", чак до 1865 г. (в САЩ), са ПУБЛИКУВАНИ ЗНАМЕНАТА НА ТАРТАРИЯ - (Грифон на жълт фон - имперски, Бухал на жълт фон - държавен).



image

  Струва си да се отбележи, че в същите колекции знамената на Русия, Китай и Великите Моголи са ПОКАЗАНИ ОТДЕЛНО (ето още една интересна тема).

image

  В Русия, с личното участие на цар Петър Първи, също е издадено такова ръководство и в него, разбира се, има знамена на Тартария! Малко вероятно е знамена на несъществуващи държави да бъдат публикувани в официални документи, публикувани за обществено ползване.

  Относно ГРИФОНА:

image
  - грифонът се е смятал за военен тотем както в Тартария, така и в Московия и очевидно като цяло сред много славянски (или български??!) кланове (например имало е три грифона на знамената на Иван Грозни).

  - едно от четенията на думата грифон - Ногай (знаейки това, добре известното име - Ногайска орда - придобива съвсем различно значение).

  - много градове в Източна Европа и, разбира се, в Тартария, изобразяват грифони на гербовете си и това не е съвпадение, ако знаете, че прародителят на "славяните" Дажбог е летял в екип с два впрегнати грифона (култови животни за така нареченото - езичество).

  - на фасадите на много древни църкви, по време на ремонт, се откриват изображения на грифон и Дажбог, излитащ (издигащ се) върху тях, които са замазани с нова мазилка или частично нарязани (езическите символи показват много по-стара възраст на храмовете или тяхното по-късно обръщане към християнството, отколкото се счита според каноничната версия).

  - на някои обекти, включително храмове, езическият Дажбог, излитащ върху грифони, е представен от църквата като „възходящия Александър Македонски"... изображение, използвано върху религиозни сгради и исторически обекти (църквата и историците, както обикновено, скромно мълчат).

  - върху символите на властта: държавата и тронът на Московия също са изобразени грифони (да не забравяме, че Иван ІV Грозни, превзема последните остатъци от Волжско-Камска България, т.нар. - Кримско ханство).

  - изображенията на тези митични зверове са широко разпространени от 7 век пр.н.е. до края на 17 век от н.е. и накрая са извадени от употреба от „великия европейски реформатор“ Петър Първи.

  Въз основа на данните, съдържащи се в източниците, достигнали до нашето време, независими изследователи предлагат следното определение:

  ВЕЛИКА ТАРТАРИЯ - (латински Magna Tartaria, френски Grande Tartarie, английски Great Tartary, немски GroЯe Tartarei, иврит כְּנַעַן‏‎, арабски کنعان‎).

  Информация за официалното име не е запазена. Трансконтинентална протодържава, която включва в основната територия - цяла Азия от река Дон до Беринговия проток от изток на запад, от Северния ледовит океан до Индийския океан от север на юг и има протекторати между реките Рейн и Ока, в Мала Азия, Персия и Вавилон, а също и в Африка и Северна Америка.

  Първата столица е град ТАРТАР, на река Тартар (сега територията на Якутия, в долното течение на река Колима).

  По-късно, в различни периоди, столицата на Великата Тартария се намира в КАМБАЛА (Ханбалък), където сега се намира село Арка, Хабаровска територия.

По-късно КАРА-КОРУМ, където днес се намира местност в Красноярския край, известна като Черните камъни.

  После столицата се намирала в ГРУСТИН (Томск), ТОБОЛСК, АСТРАХАН, МОСКВА и САМАРКАНД.

  Името на страната идва от етнонима на едно от най-многобройните в миналото племена на тартарите, които смятали за основател на рода си хан на име Тартар, който бил брат на хан Могол и близък роднина на князете Рус, Словен, Чех и Лех.

ИЗВОДИ:

  1) според официалните (по онова време) документи, достигнали до нас, светът е познавал ТАРТАРСКАТА ИМПЕРИЯ, която е имала свои - герб, знаме и флот. Знаели са нейната структура, владетели, граници на ханствата и други статистически данни.

  2) за всички е било очевидно, че държавата ВЕЛИКА ТАРТАРИЯ СЪЩЕСТВУВА НЕЗАВИСИМО от руската Московия (Русия) и Китай.

  3) в съвременната история тази държава изобщо не се споменава. Опитват се да изтрият спомена за нея и да го заменят с невярна информация или съзнателно преувеличена, с неприемлива информация.

  Кой е населявал тази огромна империя, какви са били истинските й граници, кога се е образувала и с кого е воювала?


  Можем да добием представа за това кой е управлявал тази империя, за нейните придворни и воини, благодарение на историята на пътници, които са били по различно време във Велика Тартария.

  Например, известният италиански търговец Марко Поло, който посетил интересната за нас Монголия по време на пътуването си до Азия, е написал книга-репортаж за това, с цветни и любопитни илюстрации (в публикацията „Чингис хан и други“ монголо-татари”. Там са публикувани сведения, че империята на Чингис хан НЕ Е БИЛА монголска, тя е ИЗМИСЛЕНА, за да ПРИКРИЕ СЪЩЕСТВУВАНЕТО на ТАРТАРИЯ).

  На снимка е - Великият хан Кубилай (внук на Чингис хан - вляво) представя златен пайзу за Римския папа (тук правя сравнение и Хипотеза, че може би така търсения Презвитер Йоан, Владетел на далечна в Азия Велика държава, до която Римският папа е изпратил посланици и който му изпраща писмо и това е била държава с БЕЛИ хора и БЯЛ владетел, - е всъщност, Владетеля на Велика ТАРТАРИЯ) - на братята Поло.

image

  И - на снимка са дадени - оригинални илюстрации на „Книгата за многообразието на света“ за посещението на Марко Поло и неговия роднина Николо при хан Кубилай, а не съвременни рисунки, поръчани от правителствата на съответните страни. Миниатюра на Поло изобразява - четирите жени и деца на Великия хан.

image


  Обърнете ВНИМАНИЕ НА ДРЕХИТЕ - напълно ЕВРОПЕЙСКИ ВИД рокли. А короните - С КРАЛСКИЯ ТРИЛИСТНИК - са символи и на европейските монарси. Показани са и гравюри с изображение на ТАМЕРЛАН, от негови съвременници и от наше време.


image


  Надписът върху средновековната гравюра в центъра:


  „Тамерлан, ВЛАДЕТЕЛЯТ НА ТАРТАРИЯ, владетелят на Божия гняв и силите на Вселената и благословената страна, беше убит през 1402 г.“


image

  За сравнение, бюстът вляво - има снимка, - е дело на известния антрополог Герасимов, направен след отварянето на гробницата на Тамерлан (Тимур) през 1940 г., в която според оцелелите описания - мумията на хана е с изразени кавказки черти, БЯЛА КОЖА, ЧЕРВЕНА или РУСА КОСА по главата, веждите и брадата.

  Има свидетелства на съвременници, които казват, че Герасимов многократно е заявявал устно, че първата му реконструкция на външния вид на Тамерлан не е одобрена от ръководството и му е „препоръчано“ да приведе портрета към общоприетия стандарт:

Тамерлан - узбек, потомък на Чингис хан.
  И се наложило да го направи да изглежда като- монголоид.

  Жителите на ТАРТАРИЯ, НЕ СА БИЛИ "татари и номади", както се опитват да ни убеждават.

  Наистина ли северните, североизточните и северозападните части на днешен Китай и Корея са принадлежали на Китайска Тартария?

  И - защо голямата "Китайска" стена съвпада с границата на Тартария и Китай, а нейните бойници и прозорци гледат на юг. (основното тук е да не оставите трудолюбивите китайци да имат време да преработят всичко по свой начин - в крайна сметка такива работи се водят от дълго време).

  Чингис хан и неговият вътрешен кръг принадлежат ли към племето Динлин (със "славянски" тип лице и начин на живот)?

  И още много въпроси...

  Върху множество гравюри, медали и предмети от онова време са изобразени нехристиянски символи - религията в ТАРТАРИЯ не е била християнска.

  Затова се кр.ият древ-ните ни книги, затова се по.г.уб.ват древните ни ар-те-ф-ак.ти, затова изопачават историята ни...

  Подбор на материалите и превод: делфин-хадзапи


  П.П. ТАРТАРИЯ се е СЪЗДАВАЛА БЕЗ ВО.Й.НИ. НЕ Е ИМАЛО ЗАВОЕ.ВАНИЯ. НАРОДИТЕ ДОБРОВОЛНО СА ВЛИЗАЛИ В СЪСТАВА Й.
  Вл. Путин преди няколко години, подари КАРТА НА ТАРТАРИЯ на президента на днешната република ТАТАРСТАН (тя е част от бившата Волжско-Камска България). В днешна Чувашия, Башкирия, Татарстан (РФ), имат запазени предания, и история, и легенди за Волжска България и Тартария.

  Димитър Недков в интервю в интернет-предаване на Карбовски разказва, че докато е следвал висшето си образование в СССР: "отиваш в Ермитажа и питаш:
  - Защо в най-долното мазе сте сложили изровеното от гроба на хан Кубрат? (Хан Кубрат, знаем, че е Владетелят на СТАРА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ!!!)
  и, лично Директора на Ермитажа каза:
  - Недей пита, защото веднага ще изчезнеш! Този въпрос НЕ се повдига!
  Русия е болезнена на тема руската култура по отношение на ВРЪЗКАТА С ВОЛЖСКА БЪЛГАРИЯ И този преход."

  Още от Димитър Недков:

  " Анна Ярославовна е жена на френския крал Анри І. Четяла е много и закарва 100 мулета с книги. В Париж тогава е ИМАЛО САМО 1 КНИГА.
  РЕЙМСКОТО ЕВАНГЕЛИЕ, над което се ЗАКЛЕВАЛИ ФРЕНСКИТЕ крале, Е БЪЛГАРСКИ ПРЕПИС от Византийски манускрипт.
  Била е ОГРОМНА САГА да се НАПРАВИ В РФ ПАМЕТНИК НА БРАТЯТА КИРИЛ И МЕТОДИЙ.
  8 години текат преговорите за това.
  ...
  На професор Балард (откривателя на потъналия кораб "Титаник"), НЕ СА РЕЗРЕШИЛИ да рови по Българското Черноморие в търсене на Черноморската Атлантида. Не са разрешили нито руските, нито българските управници. Цивилизацията в Европа е вървяла от Изток на Запад, а во.й.-ни.те са вървели обратно."

  Академик ФАРХАТ НУРУТДИНОВ говори много за ВОЛЖСКО-КАМСКА БЪЛГАРИЯ и за БЪЛГАРИТЕ, за Древната БЪЛГАРСКА имп.ерия, (позната като ТАРТАРИЯ) (има няколко видеа с него в Ю туб, както и в канала на българския журналист Александър Стойчев има едно видео, преведено на български)...

  Има още много, разхвърляни на частички из разни места....

  Има книга - "Древните българо-чуваши" на академик Юхма, издавана на български език, има и книга с руски родове, потомци на родовете на Волжско-Камска България...

 



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3826644
Постинги: 2352
Коментари: 744
Гласове: 1919
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия